sæson 2023

AMAGER REVYEN - 'Ærligt talt!'

18 MARTS - 29 APRIL 2023

Årets revy 2023 har fået undertitlen: ’Ærligt talt’, for vi lægger simpelthen vores fjedre sæson ud med en ordentlig omgang ærlighed, som vi synes har været gemt godt af vejen i mange år. Både i nyhederne, blandt politikerne, på SoMe-medier osv. Alt for mange omgås sandhed og ærlighed med lemfældighed, og derfor kaster vi os selv ud i Jagten på Sandheden, tager tapen fra munden, og satser på at ’Ærligheden overvinder alt’.

Skuespillerholdet består i år af fem skuespillere: de tre garvede Dorte Munksgaard, Anders Anderskov og Mille Berg, og så to sprit-nyuddannede: Andreas Forné og Frida Sigurth. Så der er både nyt og gammelt, blåt og brugt, i årets ensemble.


Amager Revyen skal være både klassisk og moderne. Vi er meget bevidste om de traditioner der ligger til grund for genren, og vi har stor respekt for de kunstnere vi står på skuldrene af.

Sangtekster, sketches, monologer osv. skrives til dels af tekstforfattere som sender deres aktuelle tekster til os, og til dels af årets revyhold selv. Faktisk står vi ofte for over 50% af teksterne. Vi har meget på hjerte, og vil gerne forme revyen, så den er så skarp som muligt. Vi tager kun i sjældne tilfælde ’gamle’ tekster med, og kun hvis de har en stor kvalitet og aktualitet. Ellers bygges alt op fra bunden hvert år. Vores kapelmester komponerer også selv al musik, og spiller live til alle forestillinger. Holdet er velsyngende, så musikaliteten bliver prioriteret højt.

Indholdet i tekster og sange er aktuelle politiske, samfundsmæssige og menneskelige temaer, og vi tilstræber altid at være nytænkende og få både satiriske, alvorlige og sjove vinkler på tingene. Revyen må gerne bide folk i ’plejer’-musklen, samtidig med at de hyler af grin. Og hvis der fældes en lille tåre midt i al det sjove, og folk føler de har fået en tur rundt i følelsesregistret, så er målet nået. Revy skal i vores optik være SJOV, men vi synes komik virker allerbedst på en klangbund af seriøsitet og dybde. Det er skønt og meget befriende at kunne grine af både klima, kampvalg og krig, og måske går man lidt lettere hjem, med nye og mere positive tanker om verdens og hverdagens problemer. Og i denne verden er der brug for at grine..

MEDVIRKENDE

SPILLEPERIODE 18. marts - 29. april 2023: 

Torsdage kl. 20.00, Fredage kl. 20.00 og Lørdage kl. 16.00

Sæson 2023 blev 100% udsolgt!